2016. október 28., péntek

2016. október 25. kedd - Az első nap

Nagyon keveset tudtunk aludni, hiszen annyi minden történt, s még annyi minden várt ránk. Kicsit nehezen szedtük össze magunkat, tartottunk a program többi résztvevőjétől is, hiszen még Stelioson kívül nem ismertünk senkit sem.
Az első napirendi pontunk az ismerkedés és csapatépítés volt egy kávézóban, ahová a görög csapat másik tagja, Kyriakos Koumakis kísért minket.

Ahogy a képeken is látható a csapatépítés egy nagyon kellemes, igazi görög hangulatú kávézóban zajlott, ahol Stelios már várt bennünket. A találkozónk tagjai Romániából, Szlovákiából, Lengyeleországból jöttek. Mindannyian nagyon kedves, nyitott emberek, hamar megtaláltuk a közös hangot velük. Van közöttük angol tanár, fizika tanár, földrajz tanár, kémia tanár. Kitűnő hangulat alakult ki már itt az első megbeszélésünkön, ami nagyban köszönhető a házigazdák lehengerlő, barátságos és a végtelenségig vendégszerető életfelfogásának. Számukra nincsenek problémák, konfliktusok, mindent meg lehet és meg kell oldani...
Miután összeállt a csapat, rögtön kétfelé is kellett válnunk, mert a városnézés illetve ismerkedés a várossal nem a hagyományos keretek között történt. A piros és a narancssárga csapat tagjai telefonos applikációk segítségével kellett, hogy megtaláljanak bizonyos dolgokat, helyeket a városban, illetve kérdésekre kellett felkutatni a válaszokat.

Nem csaltunk, de szerencsére egy csapatba kerültünk Nagy tanárnővel. Nagyon komolyan vettük a feladatokat, ahogyan a képeken is látható. A komoly versengés után lesétáltunk a tengerpartra, ahol egy tengerészeti múzeumot látogattunk meg és gyönyörködhettünk a tengerben, Chania ősi városrészében.

 A város gyönyörűségei után már kicsit fáradtan egy nagyon kellemes görög étteremben ebédeltünk. Isteni tradicionális ételeket, barátságos hangulatban beszélgettünk az iskoláink közötti különbségekről, egyezésekről,érdekességekről.

Ebéd után, nagyjából 17 óra körül ( jó társaságban könnyen repül az idő ), szabadidőt kaptunk házigazdáinktól. Nyakunkba vettük a várost, megismerkedtünk az óvárosi rész apró kis utcáival, megtudtuk, hogy Chania szent állatai a macskák és a kutyák, amikből a város minden részén találhatunk egy-egy példányt. Boltban, kávézóban, szunyókálva,  kényelmesen sétálva, a város lakói és a turisták által kényeztetve.....


2 megjegyzés: