2017. február 4., szombat

2016.november 21.
1.nap
Nem sokkal az első koordinátori találkozó után, máris a diákok munkájára, találkozójára került sor.  A résztvevő országok küldöttségeit most a Román fővárosban, Bukarestben találkoztak. A fogadó iskola a High Scool „Dante Alighieri” volt.
Első nap a diákok és a projektben részt vevő új koordinátorok megismerkedéséről szólt főleg. A megnyitó rendezvény után egy okos telefonos applikácó (Action Bound) segítségével felfedezhettük az iskolát, majd szervezetten is körbevezettek minket. Megnézhettük az iskola tantermeit, informatika, természettudományos termeket, valamint látogatást tettünk a kisiskolásoknál is :) Itt még ők is tudtak angolul, köszönés illetve pár kedves szavuk is akadt.



Majd következett az iskolák által készített logók prezentációja a fogadó iskola egyik informatika termében. Az egyes országok diákjain látszott némi izgalom a prezentációk közben is, de főképp amikor a szavazásra került a sor. Ezen a szavazáson a Román diákok által készített logó nyert, ezúton is gratulálunk a munkájukhoz! Mi itt 3. helyezést értünk el, de semmi okunk nem volt a szomorkodásra, nem is igazán a versenyről szól ez a közös munka.

A logo prezentáció után érkezett a várva várt ebéd J Ez is természetesen az iskola menzáján. Kifogásunk nem is lehetett, az étel finom és bőséges volt.
Ebéd után a projektet irányító tanárok megbeszélése következett, a diákok pedig lassacskán készülődtek a fogadó családokhoz egy nagyon rövid pihenőre, hiszen a délutáni programunk a tudományok palotájába szólt. Fizikai jelenségek játékos módon J ezt nem csak a diákok, hanem még a tanárok is élvezték. Természetesen kipróbáltunk mindent, amit lehetett.
Kissé hosszúra sikerült map végén a diákok és a tanárok is visszaindultak szállásaikra, kipihenni magukat, illetve feldolgozni a nap eseményeit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése