2017. február 4., szombat



2016.november 22.

2.nap


Már a programok ismertetésénél vártuk ezt a napot, hiszen a Román parlamentet nézhettük meg. Egy kis tömegközlekedéssel, majd sétával jutottunk úti célunkhoz.


Hatalmas terek, szépen díszített helységek és persze a kézzel fogható történelem. Aki esetleg Bukarestben jár semmiféleképpen ne hagyja ki a jelenleg is aktívan működő parlament látogatását! nekünk nagyon tetszett.

A parlament látogatása után ismét tömegközlekedéssel jutottunk a belvárosba. Egy kis séta mellett, némi harapnivalóra és egy forró csokira/kévéra még volt időnk, mielőtt ismét az iskolához érkeztünk. Itt már az ebéddel vártak minket, amit ismét az egész csoport együtt fogyaszthatott el.

Ebéd után lazításra nem volt sok időnk, hiszen máris előadások következtek. Elsőként a román diákok mutatták be városukat, a helyi sajátosságokat, iskolarendszerüket. Ezek után került sok az egyes országok hagyományos és jelenlegi munkáinak bemutatására. Persze az országot képviselő diákok előadásában, természetesen angolul. Ezek után kezdtük érezni, hogy már nem is nagyon van szükségünk ilyen környezetben arra, hogy az anyanyelvünkön beszélünk egymás között.

Az előadások után kipróbálhattuk művészi képességeinket egy kis agyagszobrászattal, illetve megtekinthettünk román diákok történelmi témájú korábbi rajzait, festményeit és kézzel készített tárgyait.

A második napunk is tartalmasra sikerült. Vártuk, hogy hazajussunk pihenni kicsit, hiszen van még hátra 3 nap!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése